Zeebrugge

Zeebrugge

De ideale uitvalsbasis

Elk jaar ontdekken meer en meer mensen Zeebrugge en dat is niet toevallig. De gemeente werd de jongste jaren grondig gerenoveerd. Trendy lofts en nieuwbouwappartementen sieren vandaag de kaai aan de jachthaven. Binnen- en buitenlandse toeristen zien  in dat Zeebrugge wel eens de ideale uitvalsbasis kan zijn om zowel de Belgische Kust als de historische stad Brugge te ontdekken. Het enige wat hiervoor nog ontbrak was een volwaardige hotelaccommodatie. Het nieuwe ibis Styles hotel op de Kustlaan biedt een betaalbaar alternatief voor een verblijf aan zee. In de toekomst komen daar nog vakantieverblijven van Holiday Suites bij. Bijkomende troef is dat Zeebrugge heel eenvoudig te bereiken is via auto- of expressweg zonder de typische files richting kust.  

Coney Island, het nieuwe hart van Zeebrugge

Een pittoresk vissersdorp met zo’n rijke geschiedenis verdient een verhaal. Zeebrugge, de kustgemeente tussen het mondaine Knokke-Heist en het toeristische Blankenberge wordt vaak over het hoofd gezien door de gemiddelde toerist. Deze parel heeft echter meer te bieden dan je aanvankelijk zou denken.

Coney Island als toeristisch begrip

Vanuit het rijke aanbod brasseries, restaurants, bistro-cafés, viswinkels en handelszaken is het initiatief gekomen om Zeebrugge een nieuw kloppend hart te geven. Deze private ondernemers willen van Coney Island een toeristisch begrip maken. En hierbij is de blik niet enkel gericht op de directe omgeving. Ook het hinterland en de buurlanden moeten de kans krijgen om Zeebrugge te leren kennen.

Bekijk hier 2 leuke videos over Zeebrugge!

 

Videos